Cautare
Cauta

Laser terapie

Laser terapie canina

Terapia cu laser este utilizată pentru a trata o varietate de afecțiuni medicale la câini. Laserele sunt fascicule de lumină care călătoresc la frecvențe predeterminate care penetrează țesuturile și provoacă reacții chimice în celulele țintă.

 

Aceste reacții, cunoscute și sub denumirea de fotobiostimulare, au ca rezultat schimbări ale metabolismului celular, creșterea circulației și scăderea inflamației și durerii. Metabolismul celulelor se schimbă prin creșterea nivelelor de adenozin-trifosfat, care acționează ca și combustibil pentru celule. Creșterea circulației este declanșată atunci când lumina laser produce reacții fotochimice care cresc fluxul sanguin. Creșterea fluxului de sânge are ca rezultat creșterea creșterii celulare, funcționarea îmbunătățită, procesele de reparație la nivel celular și producerea de compuși beneficiari incluzând enzime, ADN, ARN, imunoglobuline și proteine ​​pe care celulele le utilizează pentru a crește și restabili funcționarea.

 

În plus, lumina laser cauzează eliberarea de endorfine care acționează ca analgezice și antiinflamatoare. Controlul inflamației este important pentru a permite regenerării țesuturilor. Laserele folosesc lumina pentru a stimula celulele de pe suprafața pielii și pentru a crește circulația și regenerarea celulelor. Acestea sunt utilizate pentru a trata tulburări cum ar fi artrita, leziuni musculare sau răni pe sau în apropierea suprafeței pielii și pentru a promova vindecarea.

 

Lasere sunt capabile să trateze țesuturi mai adânci. Terapia cu laser poate fi utilizată pentru a trata tulburările într-un mod relativ neinvaziv, fără a utiliza intervenții chirurgicale sau medicamente, ceea ce ar implica efecte secundare și perioade de recuperare mai lungi. Nu toate practicile veterinare au echipamentul pentru a furniza acest tratament. Dacă este necesar, medicul veterinar vă poate îndruma către cea mai apropiată unitate echipată pentru a furniza această terapie.

 

 

Comments

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Google Plus
Hide Buttons